Love in Life

Powered by Blogger.

cake stand

last time when my brother's wedding,
there was no cake stand.
and i just noted bout that mase majlis potong kek.
macam ade yang x kene je dgn cake atas meja tu..



google image 1 - cake stand


....xde stand untuk cake rupenye.
learning from experienced. 


my wedding planner can prepare the cake stand for some RM.
i was just ok at first sebab malas nak pikir.
but then cancel the cake stand rental sebab nk diy sendiri. cececeh...
but...



google image 2 - runtuhan kek kawen


bay in mind if the cake stand is not concrete enough to stand my cake
the above situation might happen ait.
scary me!!!


i did googling and googling and got this image
very simple diy cake stand



google image 3 - glass cake stand


made of short glass vase together with the glass piece.
simple kan. pastu dalan vase tu boh bunga atau pape yg kite suke



google image 4 - the base of cake stand


semalam nuha masuk kedai RM5 ----> HINODE SHOP
jumpa this type of glass bowl. lebey kurang la.
tapi glass dia sangat la nipis. yet dia x jual satu satu.
kalau nk beli kena beli 2 bijik tros. pandai diorg business kn
so i spent RM10 for 2 bowls.



google image 5 - rupa paras bowl saya


skang ni glass bowl da ade..tinggal nak cari kepingan kaca tu je. yey
tapi bile pikir-pikir balik macam x stable la plak klu just guna 2 bowls.
kalau 3 lagi stable kot kan??
ish..nak kene beli lagi 1 nih



google image 6 - just like my imagination


google google lagi jumpa gambar nih.
macam tau-tau je.
my idea is exactly like this. like3
Tag : DIY
0 Comment For "cake stand"

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top