Love in Life

Powered by Blogger.

first trial: poddle flower

assalamualaikum... :)
nuha plan nak patch poddle flower kat veil dan baju nikah nanti.
practise make perfect kan. so nuha dah try buat poddle flower. 
hasil cubaan pertama nuha...
..
.
.
.
.

comel ke?



zoom in

material: chiffon RM8 / meter & manik pearl
jumlah bunga: 50 kuntum



 
nuha patch kat baju kurung moden. fyi, baju kurung moden yang berkenaan nuha tempah from elyn guna voucher 50% diskaun yang nuha dapat masa elyn buat giveaway dulu. komen tentang jahitan elyn: sangat-sangat kemas dan baju just nice terletak di badanku :)


baju kurung moden yang berkenaan nuha pakai semasa majlis akad nikah rakan sekerja. nuha jadi salah seorang dayang pembawa dulang hantaran a.k.a penyeri. perasan banyak


at first nuha buat 30 kuntum je untuk patch di tangan dan badan baju. tapi bila housemate nuha cakap 'nuha...nak cantik kenala rajin sikit'. adoi. end up nuha tambah lagi 20 kuntum. sempot okeh buat 50 kuntum.


di hari kejadian...



 

yup, nuha yang tak tinggi ittew




my colleagues


dapat 2 3 pujian atas kecomelan poddle flower nuha. hihihi suke
one thing nuha perasan poddle flower ni sangat fragile. in fact ada 2/ 3 kuntum bunga yang tercabut manik pearl. mungkin cara nuha jahit yang kurang kukuh. bila manik pearl tercabut, nampakla jahitan yang tak kemas dan benang kain yang terkeluar. mencacatkan pemandangan!


sekarang nuha dah tahu nak buat macam mana supaya poddle flower kemas lepas baca entry asfiza.
thanks as!



jahit sambil kelim ke dalam




kelim di bahagian dalam. poddle flower yang kemas :)



harap 2 gambar terakhir ni membantu..
>.<
Tag : DIY
5 Comment For "first trial: poddle flower"

sama2 dear... cantik dan comel :)

kalau nuha nk cntik lagi, 1 poodle nuha combine beberapa saiz pearl..kompom cantik :D

http://www.google.com.my/imgres?start=109&um=1&hl=en&sa=N&biw=1440&bih=761&tbm=isch&tbnid=M3NvuC3k7mueRM:&imgrefurl=http://asfizashary.blogspot.com/2011/11/cerita-tentang-veil-lagitapi-bukan-as.html&docid=Go7t5_-AsCG5yM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-H6cOBDXg3H0/TsR8BSyWh4I/AAAAAAAAB54/sczCIZdofd0/s1600/DSC04514.JPG&w=800&h=600&ei=NWhxT7r6FcnjrAeR1LjEDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=386&vpy=393&dur=335&hovh=171&hovw=231&tx=136&ty=122&sig=101985118837669581921&page=4&tbnh=137&tbnw=189&ndsp=35&ved=1t:429,r:22,s:109

serius membantu. saya jahit pun tak kemas. ^_^

best kan buat poodle flower..smbil tgk tv sambil menggentel bunga..hihi..rindunye zaman itu!

as: tyou for sharing the info dear :)

Nn: lepas ni lg comey la poddle flower kite >.<

Schaz: sgt betul. tp nuha klu buat smbl tgk tv nnt output x byk. hehe

kite dah try buat ikut tutor yang bawah tue..tapi kain yang lembut susah skit nak membentuk macam tue.. =)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top