Love in Life

Powered by Blogger.

diy: veil nikah

assalamualaikum semua. hehe. konon2 macam ada orang 
sebenarnya nuha segan nak cerita tentang projek yang tak berapa nak menjadi hasilnya.
hohoho. tapi cerita je la kot ;p


at first nuha takut nak potong kain chiffon yang nuha beli untuk buat veil. nuha beli chiffon 1m = RM20. ops nuha  pilih tunang tolong bayarkan. nuha ikut tutorial elyn yang ni. baiknye tailor buat tutorial :) siap double confirm lagi saiz apa yang sesuai dengan nuha kat entry elyn yang ni. TQ elyn :)


kain asal - 1meter


mula-mula nuha lukis shape "D" atas kain chiffon. saiz 110cm x 70cm. agak-agak dah puas hati nuha pon potong. test letak atas kepala. alamak... terasa macam singkat la pulak. ottoke...??? plus "D" shape nuha macam tak simetri. haaahhhh??


see? tak suluh pon jelas nampak tak semetri. haha ;p



nuha nak labuh paras baju itu. gambar ni degil tak nak rotate


tolong gelak kat veil tak semetri ni. haha. sebenarnya suggestion elyn tak salah langsung. labuh yang elyn suggest tu memang elok dah. cuma nuha prefer yang labuh lagi sikit. banyak songeh. lagipun silap nuha tak try letak dulu atas kepala sebelum potong. confident konon. padan muka aku. pastu macam ada suara setan dok bisik-bisik kat nuha 'beli je kain baru, beli la beli la. buang je yang ni'. haihhhhh...


ini tidak boleh jadi!
ok tak tahu nak taip apa lagi.
tata
Tag : DIY, THE ATTIRE
7 Comment For "diy: veil nikah"

kalu nuha xnak beli kain lg..
cuba la diy jahit beading yg tergantung tuu...
kite xpnh try lg..mane tau if nuha try2 nmpak superb :)

beading yang tergantung tu mcm mane elyn? tolong nuha...wu..

nuha beli kain jenis chiffon ape..ira pn nk wt gk diy veil..huhu..tp tak beli lg kain coz takut tersilap beli..hukhuk..

cuba nuha tgk pic kat link bawah ni..
http://www.essence.com/2010/10/16/daily-dose-cluster-beaded-drop-earrings-by-apartment-9/

ni pic earing, nnt nuha bole wat beads yg tergantung cmni..bile berat ke bawah, xde la nmpak pendek sgt..tp tgk nuha pakai ok je tuu...

hee..kite suggest ajee..nuha try2 la dlu :)

jgn beli lain.rugi2....tambah manik2 kasi berat jek.

ira: tak tahu la jenis ape ni ira. tp harga dia mcm tu la. bli kt jakel. tapi ni ringan material dia

elyn: nuha ingat nk patch lace kt bwh tu bg berat sket. tq for suggesting elyn :)

Nn: yup, mmg plan nak tmbh manik. tq dear :)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top