Love in Life

Powered by Blogger.

diy: kad kahwin - initial stage

salam. 
baca tajuk entry: INITIAL STAGE. what?? nuha mengaku persiapan majlis nuha agak perlahan. 
tapi takpe. ganbatte nuha!! 


dua tiga hari ni nuha selalu tidur lewat sebab stay up 'buat' design kad kahwin kami. dulu ada nuha minta kawan-kawan tolong buat. tapi macam tak nampak hasil..sekarang nuha terpaksa decide untuk buat sendiri. sesiapa yang ikut catatan blog nuha daripada awal mesti tau yang nuha ni gila buta IT. 


so dua tiga malam ni nuha sebenarnya bukan 100% buat design kad kahwin. sebenarnya lebih 65% nuha belajar guna adobe photoshop. 


cikgu saya: youtube


nuha search tutorial kat youtube. tengok youtube siket, pause then buat siket. walaupun nuha tak 100% faham, tapi video-video kat youtube memang banyak membantu.



sikit-sikit lama-lama jadi bukit. tapi momentum kene tinggi. masa dah tak banyak


cover depan kad dah siap. esok nak tunjuk kat tunang. kalau tunang nuha approve, boleh la proceed printing. interlay baru 50% siap. nuha tunggu tunang siapkan map kami. cubaan nuha untuk buat map [klik sini] dah terkubur. hehe.  


ok bye
>.<
Tag : DIY, kad kahwin
4 Comment For "diy: kad kahwin - initial stage"

bagusnye nuha~~

kite nie budak IT..tapi malas betul nak design2..huhu..kalau anta dekat kedai tue die cas 17sen if kite ade design sendiri 19sen die designkan..so memang pemalas la jadinyer..beza satu sen je... =p

alahi cutenyer burung 2 ekor 2..huhuh

chaiyok2 nuha! kite punye map kn, kite buat gune paint & edit2 sket pakai photoscape je.. ngee~

awk mmg rajin nuha. semoga semuanya dipermudahkn!

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top