Love in Life

Powered by Blogger.

my dream giant paper rose

hye. 
nuha sangat suka dengan giant paper rose and planned nak buat jadi salah satu pre-wedd prop. nuha beli crepe paper warna pink. pastu print heart shape and tear drop shape template.



tear drop and heart shape template


nuha minta adik tolong trace atas crepe paper. well, i should learn from own mistake. kalau tak salah tak tahu mana yang betul ye tak? sedapkan hati.adik nuha ada tanya nak trace macam mana. crepe paper kan ada jalur-jalur macam ira kain tu. nuha cakap belasah je ikut suka. bukan sikit trace atas crepe paper tu. dear drop shape ada dalam 5. heart shape ada 16 kot. saiz besar-besar plak tu. tiba-tiba masa nak regangkan sikit jalur crepe paper tu...



[salah] : ira kertas melintang


ops, salah ira la pulak!!! what to do? nuha tak tahu nak buat apa dengan 'reject' rose petal tu. sedih pon ada. rasa macam dah teliti habis tengok tutorial giant paper rose ni. bila tanya nina, baru nuha tahu yang ira crepe paper kena memanjang supaya boleh diregangkan secara melintang.




[betul] : jalur memanjang

so kepada cik-cik dan puan-puan yang ada niat untuk diy giant paper rose ni, jangan tersilap macam nuha k.
-sadis-


p/s: ira tu macam urat kain
Tag : DIY
3 Comment For "my dream giant paper rose"

nuha all the best ya...ika wat masa tunang dl.shanteeekkkkk ^_^

nak tengok hasilnya..hihi

eika: nuha da tgk eika punya. jeles okeh.

syaz@rezelt: dah tak jd ni xtau la ade hasil ke tak yunk ;p

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top