Love in Life

Powered by Blogger.

teaser: plain nikah dress

hye all.


first time up entry tengah-tengah malam. excited mungkin ;p
so presenting my plain, humble, and perasan cute nikah dress...
[teaser only]


bahagian tangan baju



nuha pilih untuk buat design baju kurung moden. 2 pieces dress. labuh baju paras punggung. skirt tah berapa panel (tak kira a.k.a lupa dah berapa tailor mention dulu). material nuha guna is chiffon + satin lining with shining part inside. jadi hasilnya tidaklah terlalu bling-bling dek effect satin itu.upah jahit ialah RM220.


first time fitting semua ok except bahu. terbesar dari bahu nuha. petang semalam nuha datang untuk second fitting and terus collect. as for me tailor ni buat kerja sangat kemas, pakai pon sedap-sedap badan and terletak je. rasa macam baju ni memang ditakdirkan untuk nuha sebab memang ngam dengan badan. alhamdulillah.. :)



nuha akan diy the detailing. wish me luck. nervous nih.
10 Comment For "teaser: plain nikah dress"

gud luck dear... mesti jadi lagi cantik dengan segala detailing tu. =)

woww kaler favourite tu! mesti cantik kn dress akak ni. tak sabar nak tengok. ;)

tak sabar nk tgk hasilnya nuha.. :)

Bestnye nuha pandai buat detailing tu.jeles kay!hehe..all the best yunk

wah..same je tang lengan tu..huhu..kte pn plain je coz nanti nk beadss je..huhu

wah tak sabar nak tunggu review ni.

x saba nk tengok yg full with the detailing :)

nuha, thank u so much for ur concern.. terharu sbb org yg kite x pernah jumpe lg amek berat psl kite dr kawan2 yg dah kenal lame.. thanks dear :)

oshinz: harapnye jadi. jgn jd lg burok suda la..

miss amateur cook: same la fav color kite!

as: sabar as..takut tak jd je nnt. maklumla bukan pakar yg buat

nina: tak pandai pon nina..try and error je ni :)

ira: same ke design lengan kite tu? huhu. same taste!

kaii: insyaallah nuha review nanti. harapnye menjadi :)

dira: no problem dear. nuha pon bila dah stress tak tahu nak cari sape. orang2 rapat terasa jauh. so mengharap kwn2 blogger :) be strong k..

good luck!! tak sabar nak tengok the real baju n detailing!! saya pon nak d.iy details gak.taktau okay or tak..huhu...

sharz: good luck kt awak jgk. ok or tak ok ke msti kne ok jgk :)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top