Love in Life

Powered by Blogger.

diy: interlay kad jemputan

Happy monday blues everyone~~ haha.
Di pagi yang agak pagi ni nuha nak share tentang satu lagi projek diy nuha yang agak mencemaskan. Kenapa sampai cemas? Apakahhhh?

Cemas atas beberapa faktor: material, kos dan kualiti.

Before that nuha cerita sedikit tentang interlay ni kepada yang tak tahu apa itu "interlay". Ke nuha je tak tahu term ni?? He.. Interlay adalah kepingan kertas di bahagian dalam kad. Kad raya, kad birthday, kad jemputan biasa ada interlay ni. Material nipis saja..kertas 70/80 gsm..

 
Design kad jemputan kami yang ada interlay juga. Nuha dengan gigih nak print sendiri interlay. At first calculate bole jimat sedikit kalau print sendiri..end up dengan masalah material (printer dan kertas), kos (ink printer dan kertas) dan masalah kualiti (kurang cun!). Tapi nuha teruskan juga print interlay ni sampai selesai. Fuhhhh...


 
Printing in progress


Done! 1600sheets kau..semput printer I. Nuha pun semput jugak


Bila dah half way print, baru menyesal sebab tak minta vendor buat sekali interlay ni..tapi menyesal kemudian mana ada hasil kan? so ini je la hasilnya. Hehe.


Daaa~~~
Tag : DIY, kad kahwin
4 Comment For "diy: interlay kad jemputan"

rajinnye nuha!! boleh buat bisnes ni..hehe

lps ni kne tampal interlay tu dlm kad plk ke? nuha cetak berapa keping? benda yg saya malas diy adalah kad kawin sbb malas.

p/s: awk beli cincin nikah xsmpi rm300 tu kt kdai nama ape?

cik susu: teoritically mmg boleh bisnes dah..tp technically x mantap lg ni. adeh...

Nn: yup..tampal dlm kad plak. nuha buat 1500 kad. btw nuha beli cincin lelaki kt Mines. ce tengok kat post nuha ni

http://nuhahayati.blogspot.com/2012/01/ring-for-him.html

tapi ni stainless steel tau. kedai dia kat mines..level berapa nuha tak ingat..kt tepi escalator yang atas dia tempat karoke tu :) nama nuha tak ingat. nnt nuha check semula k..

tq for the info nuha!

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top