Love in Life

Powered by Blogger.

Diy: Save the date

Assalamualaikum & hai.
Harini nuha nk share diy save the date. Lain orang lain selera dan cara. So ini taste dan cara nuha J

Bahan-bahan utama:
Sebatang berus
Water color buncho 2 botol
Tali (lebih kurang 1.25 m – 1.5 m)
Template nombor
Kotak terpakai
Masking tape

 
Ok firstly nuha print nombor muat-muat saiz kertas A4. after that potong nombor-nombor tersebut.

potong ikut nombor yang telah diprint


Then trace nombor atas kotak terpakai dan potong ikut suka. tak perlu betul-betul ikut shape nombor lagi. Part ni agak penat dan melenguhkan tangan sebab kotak kan tebal. Dah siap potong ala kadar bolehlah warna guna buncho. Nuha pilih warna kuning. Nuha tak cairkan pun buncho tu sebab memang dah cair. Barang-barang sekarang tak macam barang dulu. Rasa dulu masa kecil-kecil nuha siap cairkan lagi kalau guna warna buncho tu. Ok abaikan..


 
selesai mewarna baru potong betul2
-betul ikut shape nombor

 
Untuk mengurangkan masa mewarna, nuha guna berus cat. Yup, berus mengecat. nuha guna berus cat kecil yang biasa orang guna untuk cat bahagian-bahagian kecil a.k.a rumit eg: tepi tingkap @ tepi pintu. Cepat je siap.
So roughly kos nuha spent:
Berus: RM 0.90
Water color buncho: RM 3.00
Tali: - barang office
Template nombor: - print di office
Kotak terpakai: - guna cover kerusi
Masking tape: RM1.50 (tunang belanja)

Total: RM 5.40

cover kerusi - lebih kurang macam kotak. janji keras

 
Idea save the date ni nuha cilok daripada gambar ni ;p


 
kerja-kerja ni pon adik nuha contribute sama. tq adik.
bye!
Tag : DIY, pre-wedding
5 Comment For "Diy: Save the date"

suke idea nie!! leh curik tak?? =p

ahaha..sila la curik sharz. nuha pon tiru gambar atas tu :)

kaki awk dlm versi pre wedding awk, ikut gaya kaki lelaki di atas. ur future husband, ikut style kaki girl dlm gmbr kt ats.

Waaa..tu pn awk tgk ke Nn..taching ni :,)

wahhh best ni.. boley copy ke utk pre wed sy?
niceeee! simple je.. n senang..

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top