Love in Life

Powered by Blogger.

tips: menghilangkan sunburn di wajah

assalamualaikum..selamat berminggu baru :)
nuha nak share sedikit tips untuk menghilangkan sunburn di muka.
actually nuha pon google je. haha. pastu ade hati nak share-share. tak malu.
tapi aku peduli ape..nak share jugak. hehe.



nuha jumpa tiga method. 


method 1: guna yogurt. sedapnye.
sapu yogurt di muka..bila yogurt mula mengering/ separuh kering..tenyeh
-tenyeh kulit muka macam kita biasa scrub muka tu. then bilas seperti biasa.


method 2: guna kentang
rebus kentang. tak kupas kulit pon tak mengapa. sesudah kentang empuk, lenyek-lenyek kentang sampai hancur then sedia untuk ditepek ke muka. berapa lama perlu tunggu nuha tak sure. setengah jam kowt.


method 3: guna putih telur
asingkan putih telur dari kuningnya. then sapu putih telur tu ke muka. tunggu kering. pastu peel macam kita guna facial mask. cara ini paling cost effective cuma kita terpaksa berhadapan dengan bau telur. he



tiga je petua yang nuha sempat baca. nuha mungkin akan apply method 1 guna yogurt tu. tengok nanti kalau berhasil nuha akan share. kalau nuha diam-diam je means tak jadi OR nuha tak try pon. hahaha


pssttt: kulit muka nuha dah terbakar a.k.a gelap sebab berjemur tengah panas. 
>sadisnye<
Tag : tips
6 Comment For "tips: menghilangkan sunburn di wajah"

sama la nuha..
baru je lepas sukaneka -.-'

kita selalu guna putih telur dan campur perahan limau nipis skit. memang berkesan.. salam perkenalan yati :))

Cik susu..jom la kite try mne2 yg senang n murah. :)

Bie: tq for the tips bie..slmt berkenalan >.<

Muka saya mmg mudah sangat sunburn....nk try la bie nyer method.....thanxs info...

sme ngn saya... haaha..beraktiviti di padang buat muka ku ibarat kuda belang.....hahahaa

sye ske mndi pantai,,,saye nk cbe lh tips ni..thaks....

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top