Love in Life

Powered by Blogger.

diy: patching for nikah dress

Salam..mood nuha dan tunang semakin baik. Mak nuha pun dah kurang risau (nuha rasa-rasa je but im pretty sure of that). Kami dah ada attire untuk majlis bersanding nanti. Alhamdulillah.. Butik tersebut ada baju saiz xs :) sekarang tinggal nak fikir tentang pelamin..



Ok back to the topic.. Lets give your opinion ladies! Nuha tengah nak patch lace di baju nikah.. So far ada dua design yang terzahir.



tengah rendah dan tinggi ke tepi baju









Design yang mana lebih cantik dan menarik dan sweet ye? Atau ada idea-idea yang lebih cun?? Come help me pleaseeee...



posted from Bloggeroid
21 Comment For "diy: patching for nikah dress"

yg design no.2 tu better..leh nampak imej langsing dan tinggi.. :)

awk saiz XS ke? sama mcm saya :)) kalau no.1 tu nmpk mcm bdn lebar sikit,kalau yg no.2 tu nmpk ramping..kalau sy yg saiz XS ni sy pilih no.1 :))

yg no2 tu cantik tp biasa sgt..kalau nk kelainan, yg no1 tu pun gorges jgk (",)

Cik saila : ye ke awk pn xs jgk. Ssh kn nk cari baju..tu yg nuha prefer buat baju baru tp vendor buat hal plak ;( btw thanks for the idea syg!

Fainie n rina: tq sayangs! Xtahu nak pilih yang mne. U guys memang membantu ;)

kalau kat mata huda, yg no 1 tu mcm unik skit hehe.

Huda: nuha pn rs mcm tu. Tp x confident nk buat. Tu yang minta opinion..tq huda ;)

gambar no 1..nampak kurus! =)

Sharz: ye ke dear. Tp nuha mmg kurus kering semulajadi pn ;p

vote for no.1 :-)
nnt men dgn beads yg color nye striking..
veil mcm mane?dh oke ke?

Nora: thanks for the opinion dear ;)

Elyn: yeayyy here my sifu..thankyou elyn syg..veil dh siap tp xtau nk kate ape. Xkn nk puji hasil kerja sndiri kn. Hikhik

if nuha badan size XS better ambil yang no 1. Effect pada badan nanti tak nmpak terlalu kurus dan kecik sgt. if no 2 tu nice tapi nanti awk nmpak makin kecit syg...

but both was veryyyy nice!

hiks..thankyou cik cha <3

kite minat no.1 jugak.. no 2 tu mybe dh biasa tgk. :)

Hye shayra..design 2 tu mmg biasa dibuat. Nk try yg design satu tu yg nuha x confident sbb rare. Tq for the opinion ;)

hai..colour baju nikah kite sama la.peach!!!! Color lace pon sama..saya pon patcing and jahit beading sendiri..sy pon size xs gak..gud luck dear..

Saya vote no. 1

Sarahfaizah: ramai jgk geng2 saiz xs ni rupenye. N taste kite pn sme sarah :) bila mjlisnya?

hye...blh x pm sy contact no. tailor yg jahit baju nikah awak 2....tq yep....

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top