Love in Life

Powered by Blogger.

diy: patching nikah dress - part 2

Assalamualaikum :)
Mengarut-ngarut je nuha siap ada part-part plak kan. Sebenarnya sendiri yang terhegeh-hegeh, so tak dapat la nak shoot satu topic in 1 comprehensive entry. Ewah. Tiru ayat lecturer nuha


As per last nite..aktiviti nuha ialah jahit jelujur halus potongan lace ke badan dress nikah. Mencabar kesabaran dan mendambakan ketekunan. Nuha naik muak sampai jahit sambil tertonggeng-tonggeng. Betul..jahit sambil menonggeng. Boring tahap gaban. Ehe.


Hasilnya...




Saja nuha ambil sekali gambar tangan baju. Actually tangan baju je yang baru siap beads. Al-kisahnya last week sebelum raya nuha dah hantar dress nikah ni ke dobi untuk dry clean. Apakahhhh?? Beading baru sebelah tangan je siap dah hantar dobi?


Nuha takut tak sempat. Dry clean ni kan normally takes time. Nuha risau by the time selesai beading nuha tak sempat nak hantar dry clean. So to play save..nuha hantar dobi dulu. Hahah. Cahcatnye kao nuha. Kakak dobi pun heran kenapa dress nuha sebelah tangan je beaded. Peduli hape. Harga dry clean plain dress jauh lebih murah daripada beaded dress. So nuha cut cost indirectly di situ. ayat cover


Nanti dah fully beaded nuha up lagi entry ;)
till then... >.<
 
 
 
posted from Bloggeroid
5 Comment For "diy: patching nikah dress - part 2"

Cntik.....xsbr nk tgok hasilnya...

alamak,sy nk tggu siap beaded bru nak hantar dry clean..harap2 smpat..huhuhuhu

wahhhh waaaa.. bahagian lengan tu mcm sma design cha nye baju nikah.. tapi tak tahu jadi ke tak.. tailor pon tak bagitahu pape.. harap jadi..

santekkkk lahhh! suka tengok dear...
dah siap nanti sila review ea...

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top