Love in Life

Powered by Blogger.

review: diy wedding shoes

hi peeps! nuha kembali.
alhamdulillah..semua majlis dah selesai. firstly big hugs and kisses to cik susu for this lovely entry. terharu sangat tau!
 
 
actually nuha tak diy kasut sendiri pon. entry nak gah pulak kan. uhuh.
nuha diy lekatkan batu crystal di kasut je :p
 
 
 
the result
 
 
sesiapa yang ikut nuha daripada awal sure tahu nuha custom made wedding shoes sendiri klik untuk teaser atas beberapa sebab. sebab kaki nuha saiz 3 macam kaki budak kecik.susah nak dapat kasut saiz 3 dan sebab kedua ialah nuha nak heels dengan tinggi maksimum demi mem-balance-kan ketinggian nuha dan husband. nuha rendah dan husband tinggi.
 
 
actually nuha diy kasut ni malam sebelum majlis bertandang kami. nuha sampai di rumah mertua jumaat malam. sabtu malam nuha diy kasut ni bersama-sama adik ipar. huhuhu. oh lagi satu sebelum terlupa. nuha guna kasut ini untuk both majlis, bride and groom reception budget tak banyak! kasut ni jadi salah satu barang hantaran daripada husband kepada nuha. hantaran ditukar semasa majlis pernikahan kami. nak jimat punya pasal. bila OP nak shoot baju dan kasut sanding sementara menuggu majlis nikah, nuha boleh bagi baju saja sebab kasutnya atas dulang hantaran lagi. LOL



rupa paras kasut nuha semasa majlis bersanding

 
masa bersanding nuha tak sempat nak lekat crystal-crystal ni di kasut. so pakai kosong je.
 
 
 

crystal yang digunakan. harga: rm6.90/ packet

 
nuha terasa nak diy crystal ni di kasut sebab bila nuha tanya vendor berapa charge untuk tepek crystal, vendor jawab RM100. biar betollll??? habis duit haku.



in progress.



not too bad la kan walaupun sedikit senget susunan crystal tu


total cost untuk kasut ini selaku kasut hantaran/ kasut bersanding/ kasut bertandang: RM206.90
>.<


posted from Bloggeroid
Tag : DIY, hantaran, shoes
12 Comment For "review: diy wedding shoes"

cantikkkk..saya pun bercadang nk lekat crystal jgk.. :))

cntik....wat sendiri crystal xsampai seratus kan....tahniah2...

shomel je kasut tu mcm tuan dier la!! :D

xnmpk senget pun.... cantik (^_^)

keciknye saiz kaki nuha. gojes je kristal2 itu.

bila kasut kat mane eh ? nak kasut bentuk mcm ni

Saila: lekat jgn x lekat saila!

Cik mah: yup dear. Rasa nk nangis je kuar duit utk bnda2 kecik cm tu. Tp lain org lain keutamaan kn :)

Nuha custom made kt tailor baju nikah :)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top