Love in Life

Powered by Blogger.

review: make up nikah dan sanding

Salam.. :)
Nuha dah berjaya pos draft thesis untuk disemak pemeriksa minggu. study pon pjj jugak uollss. Sementara tunggu untuk fedback dan buat correction, mari nuha review apa yang ada.


Nuha hire kak salima sebagai mua. Oh b2b melaka yang nak dapatkan list mua boleh refer di entry dira di sini k. Waktu survey stage, nuha dapat harga kak salima ni standard harga mua area selangor kl. Tapi bukan rate mua yang kebabomm okeh. tak mampu saye! Kalau compare dengan mua lain yang nuha survey, ada lagi mua lain yang boleh bagi harga lebih murah. Bila nuha fikir-fikir balik, nuha hanya yakin dengan kak salima. How nuha define 'yakin'?
 
Bila nuha tengok mua lain..nuha akan ada suka dia make up si A dan si B, tapi nuha tak suka dia make up si C. Nanti make up nuha pula macam mana? Ah sudah..nak test make up pun bukan free kan? Total up sama je harganya kalau nuha hire kak salima. Tengok gambar-gambar brides yang kak salima make up, semua nuha suka. So nuha book kak salima dalam bulan 3 kalau tak salah. Tu pon dia available untuk make up nikah je. Sanding kak salima tinggalkan assistant.

 
 
gambar dengan kak salima
 
 
as nikah dan sanding nuha berlangsung pada hari yang sama, (nikah pagi sanding tengahari) kak salima make up nuha sekali saja. assistant kak salima cuma touch up dan saja. hu. nuha nikah jam 9 pagi. dua hari sebelum majlis, kak salima beritahu akan sampai rumah nuha jam 7.30 pagi. nuha macam ada risau-risau sedikit disitu. tapi takpela..she knows how to arrange make up time better than me. on that day, kak salima sampai rumah nuha jam 8 pagi! sampai serentak dengan OP nuha. even OV sampai paling awal. oh my..tapi nuha berpura-pura tenang. nak stress pon tak guna dah kan.
 
 
then kak salima terus mula make up. tenang je beliau bekerja. dah biasa kan..nuha request air brush make up. kak salima promo harga air brush make up lebih RM50 saja daripada make up biasa. jam 8.45 pagi imam dah sampai. the sad part is nuha sign-sign borang setuju untuk nikah dengan t-shirt dan jeans dan make up yang belum siap. OP and OV pon shoot je la nuha dalam keadaan begitu. wuu..sedih. selalu tengok video orang nikah sign-sign borang, betul-betulkan tudung sebelum nikah..sweet dan cantik je.
me? takde.. :(
 
 
rombongan lelaki tiba nuha baru kelam kabut nak tukar baju. spoiled my mood. lagi bertambah kalut. sepatutnya masa tu nuha dah duduk bertenang dan baca selawat etc. rasa nervous nak nikah macam hilang sebab nuha kelam kabut belum siap. tak best kan? tapi, nuha berjaya disiapkan sebelum imam panggil nuha keluar dari bilik. hu..alhamdulillah.
 
 
adik nuha cakap make up nuha macam orang jahat! dengan muka nuha yang tak berapa nak manis ni, lagi la nampak garang. ohhooooo. tapi nuha ok je..sebab nuha sangat suka make up kak salima. make up tahan sampai petang walaupun nuha dah banjir dengan peluh. haha.
 
 
sudala muka garang..tak pandai nak senyum pulak tu - sebelum nikah
 
 
 
suka gambar ni. tak nampak muka garang - batal air sembahyang



berarak - super hot




majlis tepung tawar - panas beb



x-housemate - waktu ni dah petang
 
overall, nuha suka make up kak salima. cuma sedikit terkilan dengan kelewatan beliau. b2b yang nak hire kak salima boleh search FB Salima. kalau tak pon, google je Salima make up artist. confirm jumpa.
 
 
tips: jangan survey mua lama-lama sangat. nanti date kita dah kena book oleh b2b lain. MUA memang hot!!
 
 
 
 
 
posted from Bloggeroid
13 Comment For "review: make up nikah dan sanding"

ha'ah lah.. muka nuha sblum nikah tu nmpk garang sgt...
hehe

diyana: haha memang mcm tu mukanya. tah ape-ape tah

tapi sweet je bila nuha senyum.. mcm gmbr dgn MUA nuha tu... (^_^)

diyana: heeee.. muka memang tak sweet diyana. gitu la gayanya. he

betul2. muka nuha nmpk garang. bl senyum nmpk sexy!!!

nuha... comel nye make up akad nikah. nina suke.. hehe. nuha, nak tanya, bju akad nikah tu kain chiffon ek?

nina: yup, chiffon dear. nuha ada plan nak sewakan kepada b2b bersaiz xs/s. tapi tak tahu lg bila. he

wahhhh xs ea? nina size m. genti xmuat. hehehe. btw, ade nina nak tanye nuha ni pasal baju tu. nk mintak pendapat. hehe nanti nina email ye puan nuha ;)

weeewit!ade name kite la kt situ.. hehe :P

kesian nuha, terkejar2.. tp makeup tuh mmg cantik je taw.. & bile nuha senyum, x nampak pn muke garang tuh.. hehe

aah..xkn nuha nk copy entry pulak. cannot cannot cannot. nasib make up cantik kan? ehe

Comel nuha bila senyum..muka nervous ke?tu yg jadi garang tu...pape pun comel je...

kecian nuha MUA dtg lewat.yang sy pulak MUA datang awl 3 jam stgh awal..x bes sebab nanti belum pape make up dah cair,tapi dorg kate bia siap awl2 nanti make up sebati ngn kulit..huhu.apa2 la..nway,u look gojes dear!senangkan nikah n sanding satu hari...terus settle in one day..

cik mah: tu bukan muka nervous dear. hari-hari pon muka gitu. hehe

d-ya: betul tu..make up sebati dengan kulit. senang kan semua dalam satu hari. penat pon sehari je :)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top