Love in Life

Powered by Blogger.

Review: selendang nikah

Assalamualaikum :)
Lately nuha kurang sihat. Migrane dan demam. Perubahan cuaca.. Badan tak kuat pulak.


Untuk selendang nikah..nuha diy guna material yang sama dengan baju nikah. Ikut saiz selendang kegemaran nuha..baru senang dan nuha lebih familiar nak pakai :)






Masa beli material untuk baju nikah, nuha beli sekali 1 meter chiffon untuk selendang dan 1 meter chiffon lagi untuk veil. Potong asing siap-siap.


Lepas potong kain chiffon ikut saiz selendang favourite, nuha hantar jahit tepi. Kos jahit tepi dalam RM5. Tak ingat harga sebenar tapi kurang daripada RM5. Cadangan asal nak patch lace dan jahit pearls kat header selendang..tapi tak sempat. Ngeh ngeh ngeh. Bule?


Menyesal kemudian takde hasil. La la la














posted from Bloggeroid
4 Comment For "Review: selendang nikah"

kak nuha, cik mashi doakn akak cpt sembuh ye.. :)
btw, veil akak nice laupun simple je, ttp anggun di hri brsejarah! ;)

awt ketat je muka time salam tgn suami? =0

selendang xnmpk kosong sgt sbb veil dah cover...
hehe

sm lah sy pun,potong ikut selendang sendiri pastu g jahit tepi.. :) nuha cpt2 sembuh k :))

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top