Love in Life

Powered by Blogger.

diy: layered bow

salam :)
semalam nuha browse2 ade eh kata ganda untuk english word ;p google cari diy for wedding. saja menggedik..boleh menambah ilmu di dada kunun. huhu. so lemme share apa yang nuha jumpa.
 
 
semua gambar diambil daripada tutorial asal
 
 
 
 
 
rasanya ramai je tahu macam mana nak buat riben ni kan. ke nuha je yang tak tahu. takpe la nak share jugak. actually tutorial asal ajar cara nak buat ala-ala bangle/ ribbon strip (betol ke term ni). tapi di sini nuha nak cerita pasal riben je.
 
 
 
jam tak termasuk dalam penceritaan ini


step 1



step 2



step 3




step 4



tie guna floral wire



1 kecil, 1 besar



cantumkan riben kecil dan riben besar



last: kemaskan apa yang patut
 
 
um...cantik kan? boleh apply di baju nikah, baju reception, baju raya?? (nowadays kan semua 3d belaka)/ pelamin/ handbouquet/ pengikat langsir dan merata-rata tempat yang kita suka.
 
 
 
psstttt: nak tahu tak, nuha dah hantar thesis untuk bind hard cover. yeyy~

Tag : DIY
7 Comment For "diy: layered bow"

mcm ikatan reben hamper juga kn.

wah ...
idea nih ..
thanks for sharing

simple dan senang je nak buat!

HEHE..Nice! love it ;) cantik reben tu gak..

thanks for sharing... nice n sweet....

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top