Love in Life

Powered by Blogger.

On Button

Assalamualaikum..
Apekah tajuk entry ni? Hehhe. Tak tahu nak boh tajuk ape.
harini nuha nak share yang kami suami isteri dah tak pjj lagi. hubby dah balik sini dan sekarang mula kerja tempat baru di Puchong~ weeeee


Eh ada ke nuha share yang previously since kahwin kami tak tinggal sekali? I mean hubby masih kerja di pasir gudang dan nuha di shah alam ni? Rasa macam takde kan. eh ye ke? whatever. Hampir 3 bulan jugak la kami pjj. Its sound tak susah kan pjj ni? Yup memang tak susah sangat. Sebelum kahwin pon kami pjj jugak. ok je, alhamdulillah..


Tapi feeling pjj sebelum kawin dan after kawin sangat beza tau. At first nuha rasa takde apa, sure boleh no problem punyo..tapi bila dah kahwin, rasa lain betul bila hubby dah nak naik bas balik pasir gudang. rasa sayu tu lain macam. nangis toksah cerita la kan. It was true..tak percaya tanya la couple lain yang pjj sama. Setakat yang nuha tahu As dan Rina pon pjj jugak. kalau tak silap diorang ni pon dalam proses untuk tidak pjj lagi. :)


So apa kaitan pjj ini dengan tajuk entry? Well pada nuha one major component of marriage is about commitment. Pjj memang letih..letih travel on weekend. Tapi dah tinggal sekali ni, lebih letih kot. Of course because of wifey duty yang memang sentiasa kena on 24/7. Kan?


So this is our first week tinggal sekali. So far alhamdulillah..each of us kena banyak sabar la kot kan? Kalau nak kata penat, semua orang penat. You made the decision, kena la commit. Ganbatte nuha dan semua wifey sekalian!

 
Tak best kan entry takde gambar?
Nah satu
 
 

 
 
 
posted from Bloggeroid
2 Comment For "On Button"

wahwah,... untung dah tak PJJ lagi kan nuha.
ramai lagi org yg berharap dia xkn PJJ

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top