Love in Life

Powered by Blogger.

kelahiran puteri pertama.. part 1

salam. 


cerita tentang pengalaman bersalin nuha..kelakar pon ade. khamis malam, 24 julai dalam pukul 10 gitu..nuha tengah online cari kerja. plan lepas bersalin nak kerja. masa tu nuha dalam bilik duduk atas bantal dengan posisi duduk katak tu. paham ke? hehe. husband nuha tidur kat depan tv.


tiba-tiba nuha rasa macam keluar air yang banyak. eh aku kencing ke? nuha berdiri dan masa tu yakin gila yang nuha tak kencing. air tu pulak non stop keluar. oh air ketuban kot ni. nuha keluar bilik p kat husband sambil jalan terkangkang tak paham kenapa tah nak jalan gini lol. nuha kejut husband yang tengah tidur bagitau waterbag is leaking. husband yang lalok-lalok terus segar. "ape kite nak buat ni?" haHha nuha ingat lagi ayat husband. nuha suruh husband mandi. sementara tu nuha siap-siap tukar baju pakai pad.


then husband angkat beg hospital masuk dalam kereta. sebelum nak gerak tu husband hug and kiss dahi. its the time..sayang daddy dah nak keluar. husband pesan suruh nuha tenang jangan menggelabah dan buat biasa. ceh padahal dia yang kalut tadi. pastu kitorang p speedmart nak beli diaper! kahkahkah. tu la sibuk survey je tak beli. last minute punya pasal..beli je apa yang ada. mahal pon mahal la. dah beli diaper terus shoot ke hospital serdang. masa ni air ketuban keep keluar tapi nuha tak rasa sakit pun.


sampai hospital about 11pm gitu..nuha dapat katil kat wad kol 4 pagi. lama jugak la tunggu. tapi ok la daripada tak dapat katil langsung. risau jugak kot kena transfer hospital lain. maklumlah hospital serdang selalu fullhouse. sementara tunggu nak dapat katil tu they keep monitor on me. pad dah tah berapa kali tukar malam tu nuha tak ingat. kain pon basah. nuha buat tak tahu je. ok masa ni usia kandungan 35 minggu 5 hari. dua hari je lagi nak ngam 9 bulan. sebab baby dah nak keluar..consider bayi pramatang. oleh sebab itu nuha kena cucuk kat punggung untuk kuatkan peparu baby. dua dos. tapi tak direct. dos kedua selang 12 jam. sakitnye...mak ai. kalah sakit injection kancing gigi tu. terdiam kak ton. adoi.


jam 4 pagi baru naik ke wad. nuha masih riang gembira. tak rasa sakit ape pon lagi. masa ni kesian kat husband. tak cukup tidur..nak sahur. lepas hantar nuha kat wad nuha suruh husband balik rumah rehat..rasa macam tak akan bersalin dalam masa sejam dua.
huhu..


kla tunggu part 2 pulak ye..byeeee!!




posted from Bloggeroid
4 Comment For "kelahiran puteri pertama.. part 1"

argh...suspennye baca...

Ala nuha ni suspen je taww...x sbr nk dgr ceta seterusnya! Hihi

alaaa...
cepat2 update tau nuha :)

Wah bila baca pengalaman nuha seronok pulak baca. Cepat update tak sabar nak baca. Doakan dija, dija khamis ni dah 38weeks, nebes je dah ni.

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top