Love in Life

Powered by Blogger.

Kelahiran puteri pertama... Part 2

Salam...nuha nak continue pengalaman bersalinkan Ez-Zahra Dahlea. Bukan la nuha ngengada nak part 1 and part 2 ni. Tapi kang panjang sangat kalau nak tulis satu entry je. Korang pon ponat nak baca. Bole gitu?? Huhu


Ou lupa nak bagaitau masa waterbag leak khamis malam tu bukaan jalan adalah 2 cm. Dan remained 2 cm sampi tengahari jumaat tu. Alamak mana boleh begini kan? Air ketuban keep keluar. Ini seriussss.....


So doc induce nuha. Insert ubat kat bawah nun dalam kol 12 tengahari. Nuha senyum-senyum lagi waktu tu. Then slowly rasa macam period pain. Ok la lagi. Lunch dalam kol 1 tu nuha macam dah tak boleh nak makan sangat sebab dah sakit. Tapi husband paksa jugak makan perlahan-lahan takut nanti takde tenaga nak push.


Kol 2 tak siap makan lagi ni..dok tersipot-sipot makan sambil tahan sakit. Bila sakit je nuha picit tangan husband. Hehe. Nurse dah jengah-jengah sebab nak inject ubat kuat peparu baby dos kedua. Guard pon dah datang suruh husband keluar..masa melawat dah habis. Husband pon keluar..terbawak phone nuha sekali. Alamak macam mana nak communicate nanti?? Ottoke...


husband keluar je nurse pon cucuk punggung nuha. adoi sumpah sakit. after that nuha memang dah tak senyum-senyum dah. makin sakit. bestnye kalau waktu sakit husband ada dengan kita. tapi tu la..bersalin kat gomen hospital ni toksah nak ngengada demand macam-macam. huhu. kol 3 petang doc check bukaan baru 3 cm tapi nuha dah sakit macam hape. doc tanya nak ubat tahan sakit tak? i think d oc maksudkan epidural. nuha berlagak cakap takpe la doc saya try tahan lagi selagi boleh. boleh try try ye? hahah


walaupun baru buka 3 cm tapi sakit macam hape. nuha jalan pon slow gila. kol 4 petang nuha memang dah tak tahan sakit. contraction makin kerap. tapi masa tu mana tau itu adalah contraction. rasa sakit gila disertai rasa nak berak.. ha tu dia. nuha panggil nurse nak minta ubat tahan sakit. 2 3 4 5 kali panggil tak datang-datang juga. kakak patient katil sebelah kata dik awak jangan teran. tapi nuha seriously tak dapat nak control. nurse tak datang-datang lagi. adoi ai. kakak katil sebelah nak ke toilet untuk mandi. nuha kata nak ikut sebab nuha nak berak. pulak dah.


then kakak tu pon papah nuha ke toilet. dia mandi kat toilet sebelah nuha. nuha dok kat toilet sambil tahan sakit. pintu toilet nuha tak lock in case of terrrrr ape-ape ke kan. sakit betol masa tu. kakak sebelah dok pesan 'dik awak jangan teran'. adoi nuha cakap kak saya tak teran tapi terteran sendiri... ya itu la contraction ye mom to be sekalian. sakit di perut dan perasaan nak berak yang begitu menebal.
boleh??


sambung part 3 please... hehe


posted from Bloggeroid
Tag : pregnancy
2 Comment For "Kelahiran puteri pertama... Part 2"

nuha wat suspen... pat2 smbung part3

adoi..suspen je entry ni. berani tul la kamu dah kira baby nak keluar le tu ko berani gi tandas berak.

done follow

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top