Love in Life

Powered by Blogger.

Jangan Jadi Macam Saya

Assalamualaikum.

Apa khabar semua? Dah penghujung shawal kita kan. Semoga diberi peluang bertemu ramadhan dan shawal lagi tahun depan. Manusia belajar dari kesilapan. Jangan silap macam nuha. Banyak yg nuha regret. Tapi orang kata barang lepas jangan dikenang. Ni bukan entry mengenang 'barang' lepas nuha. Sekadar berkongsi pada semua agar apa yg nuha dah lalu.. sila jangan contohi.

Jangan jadi macam nuha.. Merungut.. merungut..merungut dengan masalah. Tak bersyukur.

Jangan jadi macam nuha..
Dulu jenuh mengenang masalah bukan melihat peluang depan mata.

Jangan jadi macam nuha..
Lama fikir nak buat biz apa.

Jangan jadi macam nuha..
Poyo sangat nak buat biz yg ekslusif. Lain dari yg lain konon.

Jangan jadi macam nuha..
Berlagak tak nak ambil peluang biz dengan Shaklee walau dah kenal Shaklee sejak mengandung.

Jangan jadi macam nuha..
Bagi alasan konon paling kukuh reject biz Shaklee sebab dah ramai orang jual Shaklee.

Nuha bukan nak highlight sangat perasaan betapa menyesalnya nuha mula biz Shaklee lambat 6-7 lambat sebab 'aral melintang' ciptaan sendiri ni. Cuma nak bagi ikhtibar.. jangan ikut apa yg nuha dah buat ni. Buang masa. Sangat buang masa. Tapi ada baiknya kesilapan nuha ni.. manusia bila susah dia lebih ingat pencipta dia. Repair diri sendiri utk jadi hambaNya yg lebih baik.

Apa pun yg kita plan.. just go for it. Buat je. Kalau korang terfikir nak buat biz A.. buat. Buat..! Setiap yg kita buat ada risiko dan cabaran. Tak perlu buang masa yg terrrrlalu lama utk berfikir2 yg pelik2 especially benda2 yg negatif.

Memang.. perlu juga consider pro dan kontra dari setiap biz yg kita nak buat. Tapi percayalah.. kalau kita bersungguh2 buat sesuatu, pasti ada jalan utk berjaya..inshaAllah. Nuha sendiri pun tak sangka boleh merasa bonus 4 angka dengan Shaklee ni. Asalnya modal rm65 je. Padahal.. punyala dulu kata Shaklee dah ramai orang jual. Huhu. Tapi tu dulu la..huhuhu. Aku yg dulu bukan yg sekarang :)

Sekarang bila nuha ajak kawan2 biz Shaklee sama2.. memang ramai je yg cakap 'Shaklee dah ramai orang jual'.. nuha senyum je. Nuha kata.. nuha percaya dengan konsep 'makcik jual nasi lemak'.

Makcik jual nasi lemak??

Kita sambung next entry k. Siapa yg terasa berminat nak jana side income dengan Shaklee boleh pm nuha. Fast Action Fast Result.

Selamat berminggu baru semua.. :)

*konon nak short entry je tadi. Panjang jugak jadinya. Huhu

Nuha
017-4991289
SID1017481
FB: nuha hayati
0 Comment For "Jangan Jadi Macam Saya"

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top