Love in Life

Powered by Blogger.

Faedah Susu Ibu Kepada Bayi

Assalamualaikum & hai semua.

Entry utk kaum parents. Ha... tak terhad kepada kaum ibu & bakal ibu ya. Suami pun kena ada ilmu dlm bidang penyusuan susu ibu ni supaya boleh sama2 support isteri tersayang.


sumber: google

Banyak sangat benefits susu ibu kepada bayi susu ibu.. antaranya

> Membekalkan pemakanan yang ideal untuk bayi anda
> Melindungi bayi anda daripada infeksi
> Mencegah sebahagian daripada punca kematian bayi
> Mengurangkan risiko alahan kepada bayi - alahan mungkin terjadi apabila berlaku
   ketidaksesuaian bayi terhadap susu formula yg diberikan.
> Mengurangkan risiko juvenile - onset diabetes, dikalangan keluarga yang mempunyai masalah ini
> Membantu dalam peredaran darah
> Mengurangkan obesiti di lewat usia
> Sedia diminum dan menepati keperluan bayi

Point last tu nuha paling suka. Hehe.. sebab memang senang sangat. Teringat masa nuha formula feed Dahlea dulu. Kelam kabut buat susu bila Dahlea demand nak susu. Kadang2 botol susu belum sterile, air dalam flusk dah sejuk, terlebih air panas, macam2. Anak dah terjerit2 ni.. Huhu.. pengalaman. Pastu bila keluar jalan2 or travel ke, tak perlu pack 'bag susu'. Yippy... tu pun best jugak.

Alhamdulillah sekarang Dahlea dah setahun 3 bulan. Masih nuha diberi nikmat utk breastfeed Dahlea. Syukur sangat sangat sangat. Berkat kesabaran kami 3 beranak (termasuk suami yg bagi support kat kami berdua). Nuha amalkan Set Menyusu Shaklee.. Memang best sangat2 disamping nuha kerapkan aktiviti mengepam susu utk create demand.

Ok nanti kita sambung lagi cerita pasal breastfeeding ni. Topik yg nuha sangat suka :)

Hubungi nuha utk konsultasi penyusuan susu ibu & kesihatan, produk Shaklee, atau jika ingin menambah pendapatan dengan Shaklee.

Nuha
017-4991289 (sms/ whatsapp)
SID1017481
FB: nuha hayati
2 Comment For "Faedah Susu Ibu Kepada Bayi"

yup mmg betul & setuju sgt !

breastfeeding best kan? best bukan sebab nak berlagak ke ape.. best sebab nikmat Allah yg sgt indah :)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top