Love in Life

Powered by Blogger.

diy: Sirih Junjung

Sirih dan majlis tunang & kawin memang sinonim. Macam irama & lagu.

Assalamualaikum & hai..

Harini nak menyembang pasal sirih sikit sebelum share sirih yg nuha & adik diy utk majlis adik lelaki nuha minggu lepas.

Sirih Junjung VS Tepak Sirih.

Gambar dari blog.shajaratul.com

Ni contoh sirih junjung


Gambar dari checklistkahwin.blogspot.com

Ni pulak tepak sirih. Ada yg lagi oldskool bekas baldu segi empat tepat warna merah. Penah tengok?

Apa bezanya? Masih dijunjung ke sirih zaman sekarang ni? Ade orang bagi tepak sirih lagi ke sekarang ni?

Mungkin ada generasi harini yg tak pernah tahu pun ape tu tepak sirih. Mungkin sebab sekarang dah ada macam2 design gubahan sirih.

Golongan yg makan sirih? Mungkin makin tak ada. Sirih.. sekadar adat di majlis2 begini. 

Our diy sirih version macam ni.

so simple.
Senang yg amat. Guna pemegang hand bouquet.. cucuk2 roses dan bunga putih tu tatau nama ape tah.. tepi2 tu cucukkan daun sirih yg dilekat pada lidi. Siap tak sampai sejam.

Siapa yg follow blog nuha dari zaman bujang dulu mesti kenal nuha memang suka kerja2 diy ni. Just bila dah berfamily masa tu limited sikit.

Okbye.

p/s: Promo Omega Guard beli 6 free 1/ twinpack Omega Guard dengan 5% diskaun. Special: November 2014 sahaja!



Tag : DIY, hantaran
1 Comment For "diy: Sirih Junjung"
This comment has been removed by the author. - Hapus

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top