Love in Life

Powered by Blogger.

Saya Mengandung Lagi!

Kehamilan adalah detik-detik yang sangat mengujakan. Lebih-lebih lagi kepada pasangan yang baru pertama kali bakal bergelar mama-papa.

Assalamualaikum & hai.

Okey. Bukan nuha yang mengandung lagi.

Saya Mengandung lagi!
Saya Mengandung lagi! - google image
Beberapa hari lepas waktu nuha baru keluar pejabat pos selesai urusan penghantaran pesanan pelanggan, nuha dapat satu panggilan dari salah seorang pelanggan.

Beliau maklumkan yang dirinya disahkan positif mengandung anak kedua. Seronok nuha dengar. Rasa nak menangis pulak waktu tu. Nangis gembira untuk pelanggan.

Pelanggan nuha menyuarakan kerisauannya tentang jarak tempoh bersalin anak pertama dengan kandungan baru tak sampai setahun. Si kecil belum genap setahun. Masih menyusu badan. Sudah nak jadi kakak.

Lagi merisaukan hati pelanggan nuha kerana kelahiran pertama dulu dilakukan secara pembedahan. Risau luka pembedahan belum betul-betul sembuh.

Saya Mengandung Lagi!
Saya Mengandung Lagi! - google image
InshaAllah semuanya baik-baik saja. Nuha pesan supaya beliau jaga pemakanan supaya cukup nutrisi untuk diri sendiri, bayi dalam kandungan dan bayi yang disusukan.

Rezeki Allah nak bagi.. nuha ucap tahniah kat Sofie dan berdoa supaya kandungan kedua ni sihat serta Allah permudahkan segala urusan mengandung dan bersalin nanti. Qaseh nak jadi kakak. Comel...

Saya Mengandung Lagi!
Saya Mengandung Lagi! - google image

Pelanggan nuha ni amalkan Vitamin C untuk kuatkan imun beliau dan anak, Vitalea sebagai pelengkap nutrisi (beliau kurang makan sayur) dan ESP untuk tambah susu badan. Pelanggan nuha tanya, boleh ke makan semua suplemen ni waktu mengandung?

Nuha jawab boleh. Vitalea penting untuk pembentukan sel darah merah yang akan bawa oksigen kepada kandungan.

Baca: Vita-lea Iron Formula

Vitamin C untuk bantu penghasilan kolagen tubuh serta menguatkan sistem imun tubuh.

Baca: 7 Manfaat Utama Sustained Release Vitamin C 500mg Shaklee

ESP untuk bantu perkembangan bayi dan bagi tenaga kepada ibu sepanjang tempoh kehamilan.

Baca: ESP dan Ibu Mengandung

Hubungi nuha utk konsultasi penyusuan susu ibu & kesihatan, produk Shaklee, atau jika ingin menambah pendapatan dengan Shaklee.

Baca: Promosi Shaklee Mac 2015

Nuha
017-4991289 (sms/ whatsapp)
SID1017481
FB: nuha hayati
0 Comment For "Saya Mengandung Lagi!"

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top