Love in Life

Powered by Blogger.

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten

Hebatnya fungsi hati! Hati manusia letaknya di bahagian abdomen dan di bawah tulang rusuk. Hati merupakan organ dalaman terbesar dalam badan manusia yang memainkan peranan penting dalam penyahtoksikan dan metabolisma badan.

Assalamualaikum & hai.

Baca: 4 Fungsi Hati

Kebanyakkan masyarakat kita hari ini begitu mementingkan penampilan diri dan kecantikan hingga ada yang mengabaikan kesihatan dalaman seperti kesihatan hati. Hari ini, nuha nak kongsi sedikit info tentang satu lagi produk ekslusif keluaran Shaklee khusus untuk kesihatan hati iaitu DTX Complex.

DTX COMPLEX: 6 FORMULASI YANG DIPATEN

1) Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk thistle seed)

Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin yang kaya dengan bahan antioksida. Ia berfungsi untuk melindungi hati daripada toksin termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten
Milk thistle seed - Google image
Ia juga berfungsi untuk merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis, mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol, membantu mencegah dan merawat masalah batu karang dan membantu masalah kulit seperti psoriasis dan eczema.

2) Articok (Artichoke)

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten
Artichoke - Google image
Membantu dalam pembinaan semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu.

3) Dandelion

Membantu fungsi hati. Ia sangat berguna ketika berlakunya kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundis. Dandelion juga membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang.

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten
Dandelion - Google image
Dandelion membantu dalam merawat endometriosis. Ia bertindak sebagai julap lembut untuk mambantu masalah sembelit.

Membantu meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi dan melawan anemia. Juga membantu dalam melawan tumor dan kanser, merendahkan paras gula dalam darah, dan juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air. 

4) Kunyit (Turmeric)

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten
Kunyit - Google image
Kunyit mengandungi curcumin (bahan anti-oksida). Kunyit mampu meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan & mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.

5) Cendawan Reishi (Ling zhi)

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten
Cendawan Reishi - Google image
Membina imun, membantu dalam mencegah atau merawat kanser, mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis, merawat sindrom keletihan yang kronik dan mebantu mencegah penyakit jantung.

6) Schizandra

DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten
Schizandra - Google image
Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida. Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.

Baca: Perbezaan DTX Complex Shaklee

Hubungi nuha untuk konsultasi penyusuan susu ibu & kesihatan, produk Shaklee, atau jika ingin menambah pendapatan dengan Shaklee.

Baca: Promosi Shaklee April 2015

Nuha
017-4991289 (sms/ whatsapp)
SID1017481
FB: nuha hayati
IG: hayati_nuha 
#shakleetrustedagent
0 Comment For "DTX Complex Shaklee: 6 Formulasi yang Dipaten"

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top