Love in Life

Powered by Blogger.

Kisah Ibu Dan Serangan Jantung

Serangan jantung bukanlah suatu situasi yang boleh ditangguh-tangguh. Terlewat lima minit mungkin boleh meragut nyawa insan tersayang.

Assalamualaikum & hai.

KISAH IBU DAN SERANGAN JANTUNG

"Mak saya kena serangan jantung. Then doc bagi surat actually suruh pergi emergncy. Mak refuse dan kata gastrik.

Sekali ada sorang kawan pm sebab baca saya share kat FB.

Dia kata jangan buat main if doc kata heart attack kena dapatkan rawatan within 24 hours.

Actually my mom esoknya lebih 24 jam baru dapatkan rawatan.

Doc memang marah gila. 

He mentioned jantung mak mati dah. Maybe kalau berfungsi pun dalam 40%.

Dia kata dia tak boleh buat apa.

Then saya cakap you cakap base on apa?

Sebab masa tu tak scan apa semua.

Dia kata expirence and tengok keadaan my mom. Lagi pun dah berusia.

Saya cakap ok takpe. You just do your part. Check and confirmkan.

Sekali bila keluar result dia pun terkejut.

Sebab jantung mak block masa tu 3 saluran.

Ikutkan dengan usia memang dia tak boleh survive.

Tapi dengan izin Allah.

Malam dia tak nak pergi hospital tu. Saya memang bagi dia Vivix kerap. Then Omega 6 biji pagi 6 biji malam.

Alhamdulillah. 



Ni setahun berlalu and ada ubat yang dulu dia makan doc dah stop kan.

Apa pun Allah yang beri kesembuhan. Kita ikhtiar nak kata sesuai or tak. Kita tak boleh nak jamin.
Tapi mengikut feedback ramai sebelum ni alhamdulillah.

Bacaaan darah tinggi my mom and kencing manis pun cantik. 
Sampai nurse tanya. Mak cik sebenarya ada kencing manis ke tak? Sebab bacaan tak pernah naik. Maintain je."

-Puan Zura, Johor Bahru-

Cemas betul cerita mak Puan Zura ni. Apa pun syukur kepada Allah atas segalanya. 

Mencegah adalah jalan terbaik dari mengubati. Kalau dah usaha mencegah tapi masih perlu berubat, berubatlah. Usaha di tangan kita. Nikmat sihat nikmat sembuh tu hanya dari Allah. 

Pilihan suplemen natural, selamat dan berkesan: nuha pilih produk Shaklee. 

Semoga kita terus diberi nikmat sihat selagi hayat dikandung badan. 

Hubungi nuha untuk konsultasi rangkaian produk Shaklee, atau jika ingin menambah pendapatan dengan Shaklee.

Nuha
017-4991289 (call/ whatsapp/ telegram)
FB: nuha hayati
IG: rakan_penyusuan_susu_ibu
2 Comment For "Kisah Ibu Dan Serangan Jantung"

vivix ni 1 botol tahan berapa lama ye

Sebotol untuk pengambilan 1 - 1 1/2 bulan cik :)

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top