Love in Life

Powered by Blogger.

Takut Nak Berniaga Kat Media Sosial Nanti Takde Like, Macam Mana Nak Atasi?

Malu nak menjual?

Kat media sosial pun dah malu, apatah lagi jumpa-jumpa orang nak buka mulut bagitau apa kita jual. Kenapa malu sangat nak menjual, macam mana nak buat ni?

Cara Atasi Takut Takde Like Pada Posting Business
Cara atasi takut takde like bila buat posting pasal business
Kelmarin ada discussion dalam salah satu group WhatsApp yang Nuha join. Topiknya malu nak buat posting kat media sosial nak bagitahu apa yang kita jual. 

MALU NAK BERNIAGA

Nuha faham. Bagi para peniaga perkara ni isi remeh sangat. Tapi bagi yang teringin nak ada income tambahan, yang masih tertahan-tahan nak mula berniaga disebabkan isu ni,

Ia boleh jadi penghalang utama seseorang untuk menerokai potensi yang ada dalam diri.

Kata mentor bisnes Nuha;

Identify apa yang awak takut kan tu.

Dalam hal ni takut nak buat posting di media sosial.

Cuba listkan apa perkara paling teruk akan berlaku kalau awak post jugak pasal berniaga tu kat media sosial awak?

Apa jadi bila awak buat posting pasal iklan produk yang awak jual tu?

SENARAIKAN AKIBAT-AKIBAT BURUK BILA AWAK BUAT POSTING BERNIAGA:

1- Takde like
2- Takde love
3- Takde komen
4- Kawan unfollow
5- Kawan unfriend

Tak ada sampai terpengsan ke atau masuk penjara ke kan?

Jadi apa sangat yang nak ditakutkan nak buat posting pasal marketing kat media sosial. Lagipun post kat akaun sendiri, bukannya hack akaun media sosial orang lain.

Untung-untung sampai rezeki dapat sale ratus-ratus ribu-riban kan awak juga yang senyum sampai ke telinga.

Nuha memang 200% sokong apa point yang mentor bisnes Nuha cakap. Ala setakat takde like takde love tak luak apa pun awak.

Paling penting kita tahu apa yang kita mahu dan kita tahu apa yang kita buat.

Kepada siapa-siapa yang teringin dan perlu extra income tahun 2020 ni, meh Nuha boleh bantu. Jom sama-sama buat business Shaklee online dengan Nuha dan team Excellenters. 

Tak perlu modal ratus-ratus, tak perlu sewa kedai, tak perlu bilik simpan stok, tak perlu berkejar pergi pos order. Paling perlu ialah rajin dan konsisten.

Nuha
Shaklee Distributor Since 2013
Shaklee Business Leader
017-4991289 (Call/ WhatsApp/ Telegram) 
FB: Nuha Hayati
IG: nuha.hayati

YouTube: Nuha Hayati
6 Comment For "Takut Nak Berniaga Kat Media Sosial Nanti Takde Like, Macam Mana Nak Atasi?"

Shehnaz Gill TikTok Viral Video: These days a video of Shehnaz Gill (Shehnaz Gill) on TikTok is becoming quite viral. In this video, Shahnaz's friend is calling him Chinese, to which the actress responds in a very funny way. This video has been viewed more than 66 lakh times so far. Let me tell you, Shehnaz Gill is a singer of Punjab and she is also a contestant of Bigg Boss 13.

Wow, interesting and informative topic. Helps to gain a lot of knowledge. Thanks for posting such an informative post in this blog.
Coreldraw training course in Chennai | Coreldraw training Course in Guindy


Awesome post. Really you are shared very informative concept... Thank you for sharing. Keep on updating...
RPA Training Institute in Chennai |
RPA Training Institute in Medavakkam

Assalamualaikum Sis Nuha, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

1 x RM200



Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

2 x RM100



Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

14 x RM50



Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

Ya saya akan malu kalau tak ada followers dan barang tak dapat dijual...

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.

Back To Top